Kerekart

Gipszöntött festhető mandalakövek, egyéb tárgyak

A köveimet magam kezdtem el készíteni amikor úgy éreztem, nem fogom tudni finanszírozni a megszállott kőfestés tempóját készen kapható kövek vásárlásával. Óriási szerencsém volt, amikor egy nagyon egyszerű technikával háztartási szilikonnal sikerült használható öntőformát készítenem a legelső próbálkozásra, amivel egészen formás kavicsokat tudtam készíteni. Ezt a mutatványt aztán később sorozatos kudarcok és melléfogások követték, egyszerűen képtelen voltam olyan formát készíteni, ami használható, miután az első elszakadt. Különböző szilikon anyagokkal és technikákkal próbálkoztam, rengeteg kísérletezés szülte meg végül azokat az öntőformákat, amelyekkel a köveket készítem. Ezek jórészt nem ipari minőséget adnak, kézzel készül a kavics, amire az öntőformát öntöm, és kézzel készül az öntőformából a gipszkő is. A köveket fehér modellgipszből készítem. A különböző méretű és formájú köveknek fantázianevet adtam a könnyebb beazonosítás kedvéért.

Saját fejlesztésű kő, hatalmas és lapos. Faragással készült a mintadarab, amiről a szilikonformát öntöttem. Kicsit több utómunkát igényel, az alját csiszolni kell, de megéri, nagyon kellemesen festhető, a felülete majdnem teljesen vízszintes, mintha vászonra festenénk! Fehér modellgipszből öntöm, körülbelül 500 gramm. Mérete: 15 cm átmérőjű, 3 cm magas.

Béka egy kőmodell után született, amelyet évekkel ezelőtt kaptam. Ehhez készítettem szilikonformát, amellyel fehér modellgipszből készítem a békákat. A béka szilikonforma kacifántos alakú, a buborékok bizony megbújnak a lábaknál, ezért helyenként buboréknyomokkal lehet találkozni a gipszformákon. Festeni nem könnyű, mert elég apró, de a végeredménybe az ember egyszerűen beleszeret! Mérete: 3x3x4 cm.

Ez a kő hatalmas és gyönyörű! A felszíne sima, az arányai harmonikusak, pont olyan magas és széles ahogyan kell, megfogni öröm. Ez a szív egyszerűen TÖKÉLETES! Ajánlom mindenkinek, aki szeret kőre festeni. Fehér modellgipszből öntöm saját készítésű szilikonformával. Mérete: szélessége 10 cm, magassága 4 cm.

Egy klasszikus! A mandalakövek közül talán ez a méret és forma a legelterjedtebb. Saját öntőformával készítem fehér modellgpiszből. Mérete: 8 cm átmérőfű, 4 cm magas

A diszkosz kövem az egyetlen, amelyet ipari öntőformával készítek. A felszíne tökéletesen sima, a felszíne nem a klasszikus manadalakő, mert inkább lapos, mint domború. Mérete: 7 cm átmérőjű, 3 cm magas.

A zsebkő saját fejlesztésű kövem, amire nagyon büszke vagyok. Gipszformából készült faragással és csiszolással, majd szilikon öntőformát készítettem a mintadarabról. Az eredmény egyszerűen cuki! Apró, de formás, gömbölyded a felszíne, öröm festeni! Mérete: 5 cm átmérőjű, 2,5 cm magas.